HTML

Az Isten állatkertje

Mindennapi élet, politika, minden ami magyar és számít, egy átlag gondolkodó ember szemszögéből.

Friss topikok

  • kkd: Lájk (2010.10.15. 20:29) Hülyék_mindenütt
  • kkd: na bakker eeeeeeeez igen!!!!!!!! (2010.08.27. 19:37) "Ebben_az_országban_mindenki_rasszista..."
  • MEDIIIC: @kkd: A drogterjesztőkre vonatkozik. Díler, az aki másoknak ad el. Mennyiségtől és a drog típusát... (2010.05.12. 20:20) Drog,_erkölcs_&_törvény
  • MEDIIIC: @beati.vd: Lehetne tenni. Országos arculatváltozásra van szükség, pl. Iránban törvényekkel szabál... (2010.05.08. 15:10) Kultúra
  • ko0ter21: meg a halál előtt is!:D Mellesleg ez király post volt, bár lehetett volna tovább taglalni! (2010.04.26. 19:49) Tükör

Linkblog

Kultúra

MEDIIIC 2010.04.09. 18:28

Napom 1/3-át emberek között töltöm. Vannak ott minden félék: lányok, fiúk, fiús lányok és lányos fiúk (majd eldöntik), felnőttek, gyerekek, kicsik és nagyok. Az ő viselkedésük alapján rá lehet jönni, hogy hová tart az ország.

 

Mi megy ma az iskolákban?

 

Elvileg tanítás és tanulás, gyakorlatilag… valami más. Igen, valami, mert ami ma ott történik az már távolról sem olyan, mint a régi szép időkben: A gyerekek fegyelmezetten ülnek, mialatt a tanárok szorgosan magyaráznak. Majd hazamennek, elmondják mi történt, megcsinálják a leckét, készülnek a következő napra. Másnap bemennek órára, köszönnek a tanárnak, felelnek az elvárásoknak megfelelően és tisztelik a tanárt, ha pedig rosszat szólnak, megkapják a magukét. Először a tanártól, majd otthon a szülőtől és megy minden tovább.

De változik az idő, s az idővel együtt a társadalom is.

 

Ma a tanár örülhet, ha a diák csendben marad az órán, és nem a padtársával beszélget. Ha pedig rászól, akkor a diák van felháborodva. Valahol, azért imádkozik, hogy ne verjék meg. Bizony… idáig süllyedtünk. A diákok nem tisztelik se a tanárokat se a szüleiket, akkor egymást miért tisztelnék? (Ez pedig a nevelők hibája. A másik iránti tiszteletet tanítani kell, ha ezt elmulasztják, ez a végeredménye. A szülőknek nem leszarni kell a gyereket és mindent megengedni neki, hanem nevelni, de a túlzott korlátozás is odavezet, hogy az egyetemen egy kibaszott narkós lesz a kölyökből, mert minden ”jó” egyszerre a nyakába szakad. Nem kell félteni azt a kölyköt! Vágd pofán, ha hisztizik, és megtanulja, hol a helye. Nem lesz belőle neveletlen tuskó, sem narkós hippi.)

 

És aztán?

 

A gyerek végigpofázza az egész napot a suliban, Elmegy a kocsmába a haverokkal majd félrészegen hazamegy, leszarja a szüleit, na persze és azok is őt. Hétvégén jöhet az after party, pia, fű és a többi szokásos. A gondos apa és anya pénzeli, bejuttatja az egyetemre/főiskolára, ahol bukdácsol, iszik meg narkózik tovább. Elmegy valahova dolgozni, minimálbérért, mert, hát az egyetem/főiskola nem úgy sikerült, mint ahogyan azt eltervezték, vagy már csődbe is vitte apuka cégjét. Aztán ennek is gyereke lesz, aki az apja nyomdokaiba lép.

 

Ez a jövő?

 

Könnyen lehet. Szerencsére még kevés ilyen van, de napról-napra egyre több.

Szerintem már ez is sok egy ún. kultúr-nemzettől.

 

Még Mi vagyunk többen. Mi, akik átadjuk a helyünk a buszon. Mi, akik tiszteljük a többieket. Mi, akik nem köpjük le, hanem védjük az időseket. Mi, akik nem lopunk. Mi, akik hallgatunk a tanárok és a felnőttek bölcs szavaira.

 

Tegyünk róla, hogy javuljon a helyzet és neveljük úgy gyermekeinket, ahogyan a szüleink minket (vagy még jobban, tanulva a hibáikból) és mi legyünk a többség.

 

Címkék: gyerek kultúra drog alkohol szülő egyetem diák tanár pia hippi fiatalság narkó főiskola

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mediiic.blog.hu/api/trackback/id/tr401907914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ko0ter21 2010.04.09. 21:17:54

Nem!Tévedsz!Nincs többségben a nevelt fiatalság...
Ellenben minden másban egyetértek!Kell az az egy-két pofon és az is kell h 18 évesen berugjon a gyerek úgy, hogy a lelkét is kihaányja, mert ha nem éli ki magát akkor 30 évesen fogja molesztálni a 16 éves lányokat...az olyat meg inkább tarkón!

MEDIIIC 2010.04.09. 23:00:06

@ko0ter21:
Az a szomorú, hogy ezt a mai 16 éves lányok élvezik és le is szopják azt a 30 évest.
Hidd el, sokan vagyunk, de nem az osztályban.

beati.vd 2010.05.07. 19:55:26

Szerintem az a legszomorúbb, hogy az ilyen idióták száma napról-napra növekszik, egyre több ilyen szülő lesz, akik most is kurvák azok felnőttként sem lesznek mások, a gyerekeik pedig úgy nőnek fel hogy ezt a példát látják, ez lesz nekik természetes és már 7éves koruktól elkezdik a tangát meg a pusáp melltartót hordani... és ez ellen nem tehetünk semmit sem...

[amúgy jó a blogod havcsi=D ígytovább (Y) ;)]

MEDIIIC 2010.05.08. 15:10:54

@beati.vd:
Lehetne tenni. Országos arculatváltozásra van szükség, pl. Iránban törvényekkel szabályozzak a ruhaviseletet meg a mindennapi magatartást pl.megcsalásért halálbüntetés jár :D

Lehet, hogy "barbárok", de van mit tanulnunk tőlük.

Am. köszcsi XD (K)
süti beállítások módosítása